RETSEPT: Eliq Maranik: Smuutides võiks kasutada külmkuivatatud marju ja marjapulbreid
Oma uues raamatus „Talvesmuutid“ pakub Eliq Maranik välja sellised kooslused, mis aitavad liikuda puhtama, tervislikuma ja lihtsama eluviisi juurde. Näiteks soovitab ta smuutides kasutada külmkuivatatud marju ja marjapulbreid, mille valik on lõputu.
Koostisosad:
Soe porgandi-apelsini smuuti
- 2 tk Porgandit
- 5 tk Apelsini
- 1 tk Sidrunit
- Jupp värskelt riivitud ingverit
- Mett
- Keevat vett
„Tõepoolest, proovige erinevaid maitseid alates levinumatest põhjamaade marjadest kuni maailma kõige eksootilisemate puuviljadeni välja. Külmkuivatamise käigus säilib toiduainete loomulik maitse, lõhn, välimus ja toiteväärtus“, ütleb Eliq Maranik, üle miljoni raamatu müünud eestlanna.
Mikserdades marju keefiri, kohupiima, toorjuustu või jogurtiga saab tulemuseks ehtsa marjase maitsega hõrgu smuuti. Talvesmuutid võivad olla ka soojad, see on uus ja kiiresti populaarsuse võitnud meetod.
„Külmad koostisained sulata toatemperatuurile ja mikserda need värskelt tõmmanud ja kergelt jahtunud tee või taimetee ning vürtsidega. Kuumad koostisained tuleb lisada mikserdamise lõpus“, õpetas Eliq oma raamatu esitlusel Frankfurdi raamatumessil.
Siin üks retsept raamatust, klassikaline maitsekooslus, kuid kuumas variandis.