NÄDALAVAHETUSE RETSEPT: Kartulinädala lõpetuseks mõnusalt krõbe Šveitsi rösti lisanditega
Rösti tähendab praetud kartulikooki, mis oli algselt levinud Šveitsi saksakeelse elanikkonnaga piirkonnas. Nüüdseks on sellest saanud Šveitsi palavalt armastatud rahvusroog. Rösti’t tehakse keedetud või toorestest kartulitest ja serveeritakse kas pearoa või lisandina.

Koostisosad:
Šveitsi kartuli rösti
- Kartulit
- Võid
- Meresoola
- Musta pipart
- Sibulat
- Peekonit
- Rohelisi värskeid ürte
NB! LISARETSEPT!
Kergelt suitsutatud arktika paalia rösti, leeskputke ja hapukoorega
Keeda koorimata kartulid soolaga maitsestatud vees pehmeks. Koori ja riivi. Jaga portsjoniteks ja prae kuldpruuniks. Maitsesta soola ja pipraga. Eemalda paaliafilee tükkidelt nahk. Maitsesta kala vähese suitsutatud meresoolaga ja kata fileelõigud uuesti nahaga. Küpseta eelsoojendatud ahjus kergelt (temperatuuril 140 °C) umbes 4–5 minutit. Lase leeskputk läbi mahlapressi. Kastme tegemiseks sega kannmikseris kokku leeskputkemahl ja oliiviõli.
Serveerimine: Kalla taldriku keskele natuke leeskputkekastet. Pane selle peale rösti ja siis paalia. Kaunista hapukoorega.
Retsept on valminud koostöös Šveitsi Suursaatkonnaga.