02.11.2016, 16:05
KARTULINÄDAL: Lätipärased kartulid kohupiima ja heeringaga
Kartuleid saab toiduks valmistada lugematutel eri viisidel: keeta, küpsetada ahjus või grillil fooliumis, neist saab teha või ja piimaga kartuliputru ning lisaks sobivad need suurepäraselt salatitesse ja suppidesse.
FOTO:
Koostisosad:
Lätipärased kartulid kohupiima ja heeringaga
- 400 g Kartuleid
- 500 ml Piima
- 300 g Soolaheeringat
- 200 g Kohupiima
- Hapukoort
- Maitserohelist
- Meresoola
Suviseid õhukese koorega kartuleid serveeritakse tavaliselt värske hakitud tilliga, mis toob nende maitse veelgi paremini esile. Läti rahvusroog on aga keedetud kartulid kohupiima ja heeringaga. Lätis on levinud ka kartulipannkoogid, mida pakutakse lõhe, seente või pohlamoosiga.