02.11.2016, 17:55
KIIRE ÕHTUSÖÖGI SOOVITUS: Sealiha osso bucco
Lumi tuli maha ja nüüd on kõige õigem aeg lükata ahju selle aasta esimene hautis. Võtame ette ühe kõige kuulsama aeglaselt küpseva lihahautise ehk Itaaliapärase osso bucco. Aga ... anname sellele Eestimaise keerme peale.
FOTO:
Koostisosad:
- Sea koodilõike
- Oliiviõli
- Võid
- Porgandit
- Sellerit
- Sibulat
- Tomatipastat
- Jahu
- Valget veini
- Kanapuljongit
- Loorberilehte
- Nelki
- Rosmariini
- Tüümiani
- Musta pipart
- Meresoola
- Peterselli
- Sidrunikoort
Asendame klassikalises retseptis oleva veiseliha hoopis meiekandis palju enam omase sealihaga ning kasutame ausaid seakoodilõike. Lisaks kohalikkusele on sealihal ka tugevam maitse kogu hautisele ning liha on ka odavam.