Tiitli võitnud koka toidud üllatasid peakokkadest ja sommeljeedest koosnenud žüriid oma lihtsa väljapaneku ja puhaste maitsete poolest.

Eesti Peakokkade Ühenduse president Rudolf Visnapuu ütles Maitsed.ee-le, et võistluses olnud kokkade tase on palju kõrgem näiteks aasta varem võistelnud kokkade tasemest. Visnapuu on rahul ka sellega, et võistluses üles astuvad kokad on äärmiselt eriilmelistest restoranidest ja kohvikutest ning lausa kaks kokka on võistlustele tulnud Pärnust.

"Usun, et on toimumas mingil määral põlvkondade vahetus ning tuntumate restoranide kokad on juba selle võistluskadalipu läbi teinud. Lisaks ma arvan, et kokad on muutunud palju julgemaks võtmaks osa võistlustest. Kui varem ehk tundus, et kvaliteeti on vaid tuntud köökide kokkadel, siis nüüd nähakse, et võistlemises pole midagi hirmsat," lisab Visnapuu.

Mereaastale omaselt pidid võistluses osalenud kokad tegema nii eelroa kui pearoa kalast. Eelroaks olid võistluse korraldajad valinud välja äsja Eesti tarbijateni jõudnud unikaalse klaarsäga. Pearoaks tuli valmistada süüa hõbeforellist. Magustoidu puhul aga pidi igal juhul leidma tee taldrikule munakollane, mis vormis ja kujul oli juba peakoka enda fantaasia küsimus.

8. Tallinn FoodFest

Sommeljeena žürii tööst osa võtnud Urvo Ugandi ütles auhindu võitjaile kätte andes, et teda üllatas see, kui palju tehti toidu ja veini kokkusobitamisel õigeid valikuid. Parimaks toidu ja veini kokkusobitajaks nimetati Kaido Metsa Gourmet Coffee'st.

Žürii esimees, juba 12 aastat hindamistööd teinud Jarmo Huuhtanen ütles õhtusel auhinna galal, et kõik kokad, kes võistlesid on juba osalemisjulguse tõttu võitjad, kuid hurjutas tulevikus pöörama suuremat rõhku oma tegevuse läbimõtlemisele - ositi olla lauda jõudnud toidu olnud külmad.

8. Tallinn FoodFest

VAATA LISAKS: