Paulig Professional on aga lisaks tavalisele külmale kohvijoogile arendanud välja ka oma nägemuse maailmas viimastel aastatel laineid löövast cold brew nitro'st ehk lämmastikuga rikastatud kohvijoogist, mis voolab klaasi õllekraani meenutavast torust ning näeb välja nagu Guiness'i õlu - tume pruunina ja kreemise vahuga.

Hetkel ei ole kahjuks veel võimalik poest omale koju katsetamiseks külmpruulitud kohvi osta, kuid keeruline ei ole seda aga ise teha. Vaja on valida välja vaid omale meelepärane kohviuba ja selle röstiaste, seejärel oad keskmisele peensusele purustada ning pooleks ööpäevaks filtreeritud külma kraaniveega purki, presskannu või muusse anumasse seisma jätta. Mõistlik oleks iga mõne tunni tagant kohvi segada. Tulemuseks ongi kohvi külmtõmmis, mida saab kasutada kokteilides, kookides, marinaadides jne.

Kõige lihtsam viis kodus külmpruulitud kohvi teha on tavalise presskannuga, võttes liitrise kannu kohta 90 grammi kohvipuru. Kui vesi on kohvi peale valatud, tuleks seda kindlasti veidi segada ja seejärel vajutada presskannu filtrit paar sentimeetrit alla. Edasi oodata 8-14 tundi ning saabki hakata jooki tarbima. Paljalt joomisel tuleb jälgida aga koguseid, kuna nagu mainitud on külmpruulitud kohv väga kofeiinirikas. Ideaalis võiks kasutada kohvikontsentraati kokteilis vaid 1/3 ulatuses.

Paksu pealt ära valatud kohvi võib julgesti nädal aega külmkapis hoida, mingeid kõrvalmaisteid juurde ei teki. Ka pole vaja kohvinõu õhukindlalt sulgeda.

Vaata, kuidas valmistada külmpruulitud kohvi kodus: