AUHINNAMÄNG: Kelle käed valmistavad tatrajahust muffineid — Gertu Pabbo, Rosanna Lintsi või Kaire Vilgatsi?
Veski Mati auhinnamängus on vaja vastata, kelle käed valmistavad retseptiklipis süüa ja sa võid võita tõeliselt laheda auhinna — aasta jagu Veski Mati tooteid ja kolmekäigulise õhtusöögi kahele restoranis RIIS. Auhinnamäng on lõppenud, võitja selgunud ja õige vastus on — Gertu Pabbo.
Kui oled video ära vaadanud, siis saad vastata, kes neist valmistas muffineid — Gertu Pabbo, Rosanna Lints või Kaire Vilgats?
Mängu reeglitega tutvu SIIN ja vaata retsepti allpool.
Tatrajahust muffinid tahini-kreemiga
Autor: Tuuli Mathisen
Ajakiri Oma Maitse
8–10 muffinit, valmistamisaeg: 50 minutit
Tõeline tervisepomm kõigile tervisevalvuritele, kes soovivad patuvabalt maiustada. Kuna tatrajahu ei kerki samal määral kui nisujahu, on muffinid vähem kohevad, kuid siiski maitsvad ja mahlased. Kohevust aitab lisada munavalgevaht.
Tainas:
- 300 g kõrvitsat (või porgandit) ahjus pehmeks küpsetatuna ja püreestatuna
- 100 g võid
- 3 muna
- 1 dl pruuni suhkrut
- 4 dl Veski Mati Tatrajahu
- 1 tl küpsetuspulbrit
- 1 tl kaneeli
- 100 g hakitud Kreeka pähkleid
- 0,5 tl soola
Tahini-kreem:
- 130 g toasooja kookosvõid
- 2 sl tahinit
- 1 tl vanillsuhkrut
- 2 sl agaavisiirupit
- kaunistuseks söödavaid lilleõisi
Sulata või. Eralda munakollased ja -valged. Sega munakollased suhkruga ühtlaseks ja lisa siis sulatatud või ning püreestatud kõrvits. Sega omavahel jahu, kaneel, küpsetuspulber, Kreeka pähklid ja sool ning lisa need või-munakollasemassile. Vahusta munavalged tugevaks vahuks ja sega taina hulka. Kalla tainas võiga määritud muffinivormidesse ja küpseta 180 kraadi juures umbes 30 minutit. Küpsust kontrolli tikuga. Jahuta.
Tahini-kreemi jaoks mikserda toasoe kookosvõi, tahini, vanillsuhkur ja agaavisiirup ühtlaseks kreemiks. Hoia vahepeal jahedas ja tõsta siis kas lusikaga või pritsi tordipritsiga jahtunud muffinitele. Kaunista muffinid söödavate lilledega.
Tatrajahu head omadused:
- Tatravalgud on kõrge kvaliteediga, sisaldades kõiki kaheksat asendamatut aminohapet
- Ideaalne taimetoitlastele
- Aitab langetada kolesteroolitaset veres ja hoiab vererõhu normaalsena
- Mida tumedam on jahu, seda rohkem sisaldab mineraalaineid ja vitamiine
- Tumedamal jahul on suurem toiteväärtus
- Jahus puudub gluteen ja sellest valmistatud tainas ei kerki
- Tatratoidud seeduvad kergesti, on toitvad ja taastavad jõuvarusid
Mõnusat nautimist!