Minu jaoks on brunch hiline pikk hommikusöök, mis venib sujuvalt lõunaks ja selle lahutamatuks osaks on kindlasti seltskond. Brunchi jaoks on vaja aega võtta, esiteks selleks, et head-paremat valmistada, teiseks selleks, et nautida.

Mida sobib panna sellele hommiku ja lõuna vahepealsel söömaajal lauale?

Lauale sobivad igasugused küpsetised, munaroad, marineeritud liha ja kala, vorstikesed, salatid, pannkoogid ja puuviljad. Brunchi söökide valmistamisele kulub kindlasti rohkem aega ja vaeva kui tavalise kiire hommikusöögi tegemiseks.

Kas eestlased on selle imeliku söömaaja omaks võtnud? Kui mitte, siis mida peaks tegema, et võtaksid?

Eestis on brunch muutumas üha populaarsemaks. Nii mõnedki söögikohad pakuvad pühapäeva ennelõunal nauditavat söömaaega, mis sobib hästi selleks, et end koos perega kodust välja ajada ja sõpradega üheskoos toitu nautida.

Oma koolitusel keskendud sa kergematele roogadele - miks?

Koolituseks valisin road, mille ettevalmistused ja valmistamine ei võta väga kaua aega. Kodus brunchi valmistamise ettevalmistustel tuleks mõelda paar päeva ette, et siis pühapäeval saaks võõrustaja ka ise mõnusat hommikut nautida ja koos külalistega rahulikult lauda istuda.

Mida peaks brunchil jooma?

Esikohal on kindlasti värsked mahlad, kohv või tee, aga ka vahuvein ja värske mahla lahja kokteil sobib brunchi nautimiseks.

* * *

Paljud pealinna söögikohad pakuvad pühapäeviti brunchi ehk hilist ja pikka hommikusööki. Sellel pühapäeval on ainulaadne võimalus õppida ise brunchiks sobivaid toite valmistama ja hiljem neid nautida koos sobivate jookidega.

23. oktoobril kutsuvad Maitsed.ee ja Toiduakadeemia kokakooli, kus saab lõbusalt koos ühiskokkamisega lõpuks süüa maitsvat brunchi. Võimalus õppida Kertu Lukase juhendamisel selgeks viis imemaitsvat retsepti.

Kokakool-brunchi menüü:

  • Muna Benedicti moodi
  • Ideaalsed pannkoogid seenetäidisega
  • Spinati, feta ja chorizo quiche
  • Šokolaadibrioche
  • Sidruni-kardemoni glasuuriga ricotta pontšikud

Hind ühele huvilisele: 45.00 eurot
Hind alla 12a lapsele: 19 eurot
Hind viiesele grupile: 195 eurot (39 eur/in)
Kursuse algus kell 12 ja lõpp kell 16.

* Igale osalejale kingitus

Lisaks maitsvatele toitudele pakub Svensky Kaubanduse AS Mimosa kokteili, Vigna Dogarina Prosecco`t, Thatcher`s siidreid, halloweeni teemalised õlled, S. Pellegrinod ja Acqua Panna mineraalvett.

Mimosa pőhiretsept on 1 osa külma vahuveini, aga sobib cava vői prosecco ning 1 osa SEMU Astelpajunektarit. Kui soovid joogile vahumütsikest, vala klaasi esmalt mahl ning seejärel vahuvein.

Registreeruda saab emaili aadressil: yritus@epl.ee

Tähelepanu! Tegemist on alkoholiga. Alkohol võib kahjustada teie tervist.