Silverspoonil on läinud väga hästi! Viimased kuud on olnud vägagi põnevad ja loomulikult tempokad.

Nüüd oleme jõudnud Silverspooni finalistide juurde. Kes olid suurimad üllatajad ja kes põrujad?

Tuleb tõdeda, et restoranid on teinud nii suurepärast tööd, et võistlus oli küllaltki tasavägine. Olles ka ise suur restoranide külastaja, siis finalistide esikolmikusse pääsejad tegid rõõmu. Aga ma leian, et iga Silverspooni konkursist osavõtja on kahtlemata võitja.

Kui kuulata restoranides maitsmas käinud inimesi, siis milline on nende kommentaar Eesti toidukohtadele?

​Kõige enam kommentaare andsid hindajad just teeninduse kohta – sellest saab kõik alguse. Tähelepanu pööramine detailidele kogu protsessis, alates reserveeringu tegemise hetkest kuni eine lõpuni.

Kas parimad toidukohad on ikka Tallinnas või üllatasid linnast väljas paiknevad restoranid?

Tuleb tõdeda, et seekord on tõesti palju finaliste Tallinnast, aga sama on mul hea meele, et ka teistest linnadest – Kuressaarest ja Pärnust – on finaali pääsejaid. See on konkurss, kus kõik osavõtjad saavad võrdselt panustada sõltumata nende asukohast.

10. november antakse kätte kuue kategooria “lusikad”. Kuidas võistluse võitmine restorane individuaalselt mõjutab, kuidas mõjutab kogu meie restoranikultuuri?

Silverspooni konkursi võit on osalejatele kindlasti suur tunnustus. Kuna kõik osalenud restoranid ja kohvikud saavad Silverspooni kohtunikelt tagasiside, siis see on kindlasti üks suur konkursi lisaväärtus. Üheksast kategooriast on Silverspoonil 6 peakategooriat ja 3 kõrvalkategooriat.

Silverspooni 2016 hooaja võitjad kuulutatakse välja mardipäeval, 10. novembril Swissotelis toimuval pidulikul auhinnagalal, kus parimatele annab tunnustuse üle Michelini tähega pärjatud restorani tippkokk Pekka Terävä Helsingist. Võitjatele valmistab auhinnad Tauno Kangro ning samuti saavad nii võitjad kui ka finalistid teemantkujulised kleebised ustele/akendele.