13.10.2016, 19:30
Tomatised räimed — eestlaste üks lemmikuid!
Räimed on ikka eestlase laual olnud. Neid saab oma maitse järgi kas marineerida, suitsutada, praadida või küpsetada näiteks hapukoore ja tilliga. Ja muidugi räim tomatis, mis valmib ka seekordses retseptiklipis. Vaata järele!
Tomatised räimed
- 1,5 dl Veski Mati Riivleib
- peotäis hakitud peterselli
- 2 hakitud küüslauguküünt
- riivitud sidrunikoor
- 200 g poolitatud kirsstomateid
- värsket tüümiani
- 2 spl kappareid
- 400 g roogitud räimed või räimefileed
- sool, pipar
- oliiviõli
- serveerimiseks sidrunisektoreid
Piserda ahjuvorm oliivõliga. Sega omavahel riivleib, hakitud petersell, küüslauk, sidrunikoor, sool ja pipar. Nirista segu sisse umbes 2 spl oliiviõli ja sega läbi. Laota räimed ahjuvormi põhjale. Piserda oliiviõliga ning maitsesta soola ja pipraga. Laota kaladele lisaks poolitatud kirsstomatid ja kapparid. Kõige peale puista riivleivasegu. Küpseta 200-kraadises ahjus 15 minutit, kuni riivleib on kuldne. Enne serveerimist piserda vorm sidrunimahlaga üle. Puista peale värsket tüümiani. Serveeri soojalt.