06.10.2016, 19:30
Täidetud paprika, mille seest leiab odrakruubid ja kukeseened
Kuna tänavust hooaega on õnnistatud rohke metsaannisaagiga, siis tasub ka oma maitsemeeltele uut ja põnevat pakkuda. Näiteks täidetud paprika – pane sinna sisse kukeseeni, lisaks odrakruupe ja muud maitsele meelepärast! Vaata videost!
Täidetud paprika
Retsept: Mari-Liis Tammik, Miam Catering
- 3 paprikat
- õli
- 1 sibul
- 4 küüslauguküünt
- ½ värske tšilli
- 200 g kukeseeni
- sool, pipar
- 0,5 tl vürtsköömneid
- sidrunimahl
- 200 g Veski Mati Odrakruupe, eelnevalt keedetud
- roheline sibul
Pese paprikad, lõika nendel “kaas” pealt ära ning eemalda seemned. Kuumuta pannil õli ja prae sibul, küüslauk ning tšilli keskmisel kuumusel 8 minutit. Lisa puhastatud kukeseened, maitseained ja poole sidruni mahl. Seejärel lisa eelnevalt keedetud odrakruubid ja kuumuta läbi. Täida paprikad odrakruubiseguga ja tõsta sobiva suurusega ahjuvormi. Pane soovi korral „kaas“ tagasi peale. Küpseta 180-kraadises ahjus umbes 25-30 minutit. Kui soovid pehmemaid paprikaid, siis pane puhastatud paprikad enne täitmist 5-10 minutiks keevasse vett. Serveeri hakitud rohelise sibulaga.
- Mis vahe on kruubil ja tangul? Kruup on kooritud teravilja terve tera (koorimisel eemaldatakse kest ehk kliid) ja tang on sama kooritud tera purustatuna.