NOVEMBRIS SELGUB VÕITJA: Gastronoomiavõistluse "Silverspoon" raames on kõik restoranid ja kohvikud läbi söödud, algab hindamine
Gastronoomiakonkursi Silverspoon selle hooaja restoranide, kohvikute ja pubide hindamisperiood lõppeb täna ja nüüd edastavad kohtunikud oma hinnangud sõltumatule audiitorfirmale PriceWaterHouseCoopers. Kahe nädala jooksul kuulutab audiitorfirma välja finalistid.
Hooaja võitjad pärjatakse Mardipäeval, 10. novembril Swissôtelis toimuval pidulikul auhinnagaalal.
Silverspooni tegevjuhi Marje Hallik-Wilsoni sõnul alustavad audiitorid nüüd oma vastutusrikka tööga, et Silversooni 2016. aasta nominendid saaks 10. novembri auhinnagaalaks välja valitud.
“Parimatele annab tunnustuse üle Michelini tähega pärjatud restorani tippkokk Pekka Terävä Helsingist,” lisas Hallik-Wilson.
Hallik Wilsoni sõnul ootab pidulikul auhinnagalaal külalisi 4-käiguline hõrk eesti köögist inspireeritud õhtusöök koos šampanja ja spetsiaalselt roogade kõrvale sobitatud veinigavalikuga.
“Silverspooni ellukutsujate südameasi on edendada Eesti kulinaarseid saavutusi. Seepärast annetame 10 eurot iga auhinnagaala pileti müügist “Noore koka” fondi. Annetuste abil saab üks andeks noor gastronoomiatalent rahalist toetust, et aidata finantseerida oma õpinguid või kogemuste kogumist välismaal,” lisas Marje Hallik-Wilson.
Auhinnagaalal jagatakse auhindu kuues erinevas kategoorias – fine dining, casual dining, pererestoran, rahvusköök, Eesti köök, ja parim kohvik. Lisaks on konkursil kolm kõrvalkategooriat – parim peakokk, parim teenindus ja parim taimetoidu pakkuja.
Silverspooni konkurssi korraldavasse meeskonda kuuluvad Marje Hallik-Wilson, Joakim Helenius, John Wilson, Mahesh Ramnani ja Anders Hedman. Konkursi patroon on Eesti Gastronoomia grand old man Dimitri Demjanov.