Valmistamine:

  • Lõika klaarsäga fileest 200 g tükid. 
  • Tõsta filee küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. 
  • Määri klaarsäga pealt võiga, maitsesta soola ja valge pipraga. 
  • Küpseta kala eelsoojendatud ahjus 180 C juures 15-17 minutit. 
  • Kuna ahjud on kõikidel kodus erinevad, siis kontrolli kala valmidust! Serveeri kala koos lisanditega.
  • Miniköögiviljad: Koori ja lõika köögiviljad endale parajateks tükkideks. 
  • Aja vesi potis keema, lisa sool ning köögiviljad ning keeda 1 minut. 
  • Kurna köögiviljad ning jahuta jääkülmas vees. Peale seda võta veest välja, kuivata sõela peal mõni minut ning prae koos võiga 2 minutit. 
  • Maitsesta soolaga, ning serveeri kala kõrvale.
  • Kartuli-juurselleripüree: Juurseller koori ning keeda koos küüslaugu ja loorberi lehtedega vees pehmeks. 
  • Kalla vesi ära, võta loorberilehed välja, lisa kohvikoort ja võid ning aja korraks poti sees keema. 
  • Peale seda püreeri blenderi abiga ühtlaseks massiks. 
  • Et tükke vältida lase korra mass läbi sõela. Lisa pool kogust kartulipüreed. 
  • Lisa kindlasti veidi võid ja ka värskeid ürte maitseks. 
  • Serveeri kuumana kala kõrvale.
  • Kaunista värskete ürtidega ja pigista veidi sidrunimahla peale.
  • Head isu!