„Registreerumine on alanud väga vilkalt ja huvi on olnud toidutööstuste külastamise vastu väga suur. Mitme ettevõtte ekskursiooniprogrammid on juba täitunud ja üle kolmandiku ekskursioonikohtadest on broneeritud, kuid kiiretel registreerujatel on veel võimalusi toidutööstuste külastamiseks,“ ütles Maaeluministeeriumi Eesti toidu programmi projektijuht Kadi Raudsepp.

Avatud toidutööstuste nädala jooksul toimub Eesti toidutööstustesse 83 ekskursiooni. „See on harukordne võimalus tutvuda ettevõtetega, kes katavad suure osa meie toidulauast,“ ütles Kadi Raudsepp.

Tänavu võtavad avatud toidutööstuste nädalal külalisi vastu 18 ettevõtet. Külastada piima-, pagari-, joogi-, kala-, valmistoidu-, jäätise- ja kondiitritööstusi.

Uksed avavad Salvest, Põltsamaa Felix, A. Le Coq, Leibur, Lõuna Pagarid, Premia Tallinna Külmhoone, Balsnack, Saku Õlletehas, Kalev, Balbiino, Ecofarm, Joel Ostrat, Eesti Pagar, Artocarpus, Estover Piimatööstus, Väike Rootsi, Saidafarm, Scanola Baltic (Olivia).

Kuna kohtade arv on piiratud, tuleb ekskursioonidel osalemiseks end eelnevalt bronn.ee keskkonnas registreerida. Avatud toidutööstuste nädalat veavad Maaeluministeerium, Eesti Toiduainetööstuse Liit ja Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda.