Kuu lõpus toimuv toidumess Tallinn FoodFest toob juustutänava, pagaritänava, käsitööõllede nurga ja talutooted Eestimaa eri paigust
“Esimesed kaks päeva on tõesti mõeldud selles valdkonnas tegutsevatele professionaalidele, ettevõtete juhtidele, otsustajatele, aga laupäeval 29. oktoobril ootame kõiki toidusõpru peredega. Messiprogramm on tihe, näiteks degusteeritakse ja hinnatakse jõulutooteid. Sel aastal avame uudisena teemaalad: juustutänava, pagaritänava, käsitööõllede nurga, kohal on talutooted Eestimaa eri paigust," selgitab Toidumessi korraldaja Tiit Sarv.
Külastajate kaasaelamisel selgub messil ka 20. Eesti meister - aasta kelner 2016. Koolitoitlustajatele on suunatud erialane teabepäev - kalapäev!”
Igal aastal meelitab toidumess Tallinnasse kohale ligi 6000 proffi ja 3000 toiduhuvilist, kes tulevad tutvuma uute pakkujate, uudistoodete ning toidutrendidega. Eesti Näituste messikeskuse täidavad Eesti toiduainetööstuse, toitlustuse, hotellinduse, müüjate ja vahendajate esindajad.
Tallinn FoodFesti profiprogrammis on traditsiooniliselt võistlused kokkadele – aasta kokk ja noorkokk. Selguvad parimad noored kondiitrid ja pagarid kutseõppeasutustest. 20. korda jagatakse välja tiitel aasta parimale kelnerile Eestis. Baarmenid võistlevad edasipääsu ja õiguse eest Eestit esindada rahvusvahelisel Riga Black Balsam Global Challenge konkursil.
Toidumess, mille Profexpo algatas juba aastal 1993, toob kord aastas kokku Eesti toiduvaldkonnaga seotud tegijad. Tänavu on osalejaid, kes oma kaupu või teenuseid tutvustavad, ligi 200.