27.09.2016, 19:30
Havreboller ehk Rootsi kaerahelbetrühvlid väikese kohvilisandiga
Hästi lihtsad maiused, mis saavad sooja vastuvõtu osaliseks nii suurte kui ka väikeste seas. Helbeid ei pea kuumutama ja see muudab need trühvlid eriti tervisesõbralikuks.
Havreboller ehk Rootsi kaerahelbetrühvlid väikese kohvilisandiga
Retsept: Tuuli Mathisen
Valmistamisaeg: 15 minutit + 2 tundi külmas hoidmiseks
Umbes 20 pallikest
- 100 g toasooja võid
- 0,5 dl pruuni suhkrut
- 1 tl vanillsuhkrut
- 2 sl kakaopulbrit
- 3 sl tavalist või kakaoga kondenspiima
- 50 ml kanget kohvi
- 2 dl Veski Mati Täisterakaerahelbeid
- 2 dl Veski Mati Odrahelbeid
- kookoshelbeid
Vahusta toasoe või suhkru ja vanillsuhkruga. Lisa kakaopulber, kondenspiim ja kohv. Sega kõik läbi ning lisa siis kaera- ja odrahelbed. Aseta mass paariks tunniks külma. Vormi käte vahel ümmargused pallid ja veereta neid kookoshelvestes.
Head isu!
- Kaeratoidud on kergesti omastatavad ja kasulikud seedimisele. Kaerahelveste regulaarsel söömisel on märgatav kolesteriini- ja suhkrusisalduse vähenemine veres.