Telliskivi loomelinnakus toimuval kalanädalal näidatakse Eesti tuura ja säga
„Eestis kasvatatakse toiduks üle kümne kalaliigi, kuid poelettidele jõuavad need veel liiga harva. Eesti kasvatuste kala on alati värske ja kvaliteetne, seepärast võiks see palju rohkem jõuda ka meie toidulaudadele,“ ütles Kalanduse Teabekeskuse juhataja Toomas Armulik.
Toomas Armuliku sõnul on Eesti toidu kuu õige aeg tutvustada kodumaiste kalakasvatuste toodangut.
„Toome kohale ka suure akvaariumi ja pakume harukordset võimalust näha elusaid Eesti tuurasid,“ ütles Armulik ja lisas, et kodumaistest kaladest saab lisaks tuurale veel maitsta angerjat, vikerforelli, säga ja karpkala.
Eesti kala nädal avatakse sellel reedel ehk 23. septembril kell 15. Laupäeval kell 10 toimub Telliskivi loomelinnakus Eesti kalakasvatajate toodangu näitusmüük ning kokk Marek Demjanov eestvedamisel degustatsioonid. Kell 13 pajatab lõbusaid kalalugusid Vladislav Koržets. Telliskivi loomelinnaku söögikohtades on Eesti vesiviljelejate kalast päevapakkumised.
September on Eesti toidu kuu, mille raames toimub üle Eesti enam kui 30 festivali, laata, näitust, messi ja konverentsi. Samuti on Eesti toidu kuu puhul tulnud üle 70 eripakkumistega välja Eesti toidutee võrgustikku kuuluvad restoranid ja toidukohad.