21.09.2016, 17:00
Suvelõpu retseptisoovitus: värske salat lepasuitsujuustu ja rabarberikastmega
Homse sügisese pööripäeva puhul võiks Põhjaka mõisa koka Märt Metsalliku sõnul lauale panna suure kausitäie suve ehk krõmpsuva salati koos rabarberikastme ja lepasuitsujuustuga.
FOTO:
Koostisosad:
Suvelõpu retseptisoovitus: värske salat lepasuitsujuustu ja rabarberikastmega
- 500 g Värsket rohelist salatit
- 150 g Lepasuitsujuustu
- Peotäis seedermänniseemneid
- Paar oksa värsket rabarberit
- 0.5 tl Suhkur
- 0.5 tl Soola
- Poole sidruni mahla
- Sibulat
- Petersellilehti
- Oliiviõli
Juba vanadel eestlastel oli Metsalliku sõnul sügisesel pööripäeval tavaks süüa eriti väärt ja vitamiinirikast väetoitu – ikka selleks, et eesolev külm aeg võimalikult tugeva tervise juures üle elada.