22.09.2016, 19:30
Küpsetame jõhvika-õunasaia!
Selle aasta sügis on loodusandidega helde olnud ja kooke on küpsetatud kindlasti hoolega. Proovi aga koogi asemel hoopis saia küpsetada. Õunad ja jõhvikad on maitsvad ja tervislikud sügisannid ning lisa need saia sisse. See hooajasai koosneb kümnest koostisosast ja saiapätsi valmistamisel tuleb jälgida, et need saaks lisatud just nimetatud järjekorras.
Jõhvika-õunasai on heaks vahelduseks tavapärasele saiale ja see on ka hea külakostiks kaasa võtta.
Jõhvika-õunasai
Retsept: Mari-Liis Tammik, Miam Catering, retsept on kohandatud raamatust “Täistaimetoidud lihasööjatele”, Roberto Martin
2 saiapätsi (olenevalt vormi suurusest)
- 250 ml Veski Mati Mitmeviljajahu
- 250 ml Veski Mati Eriti Hea nisujahu
- 1 spl küpsetuspulbrit
- ½ tl jahvatatud kaneeli
- 2 spl munaasendajat segatuna ½ dl veega või 2 muna
- 100 ml agaavisiirupit või roosuhkrut
- 8 spl sulatatud taimset võid
- 300 ml vett
- 200 ml kuivatatud jõhvikaid
- 1 suur tükeldatud hapu õun
Eelkuumuta ahi 200 kraadini. Pane seitse esimest koostisainet suurde kaussi retseptis olevas järjekorras, sega. Lisa seejärel marjad ja puuviljad. Vala taigen kahte leivavormi ja küpseta 45 minutit 190-kraadises kuumuses. Lase saial enne serveerimist vormis jahtuda.
Saia serveerimisel võib kasutada kuivatatud jõhvikaid ja tuhksuhkrut — näeb kena välja ja maitseb hästi!