21.09.2016, 19:31
Täida maguskartul hõrgu täidisega!
Bataadi ehk maguskartuli tärkliserohkeid magusaid mugulaid tarvitatakse paljudes maades toiduks. Vaatamata nimele on maguskartul eestlastele tuttava kartuliga vaid kauge sugulane. Vaata retseptiklippi ja proovi isegi järele, kui magus see maguskartul on.
Täidetud maguskartulid
Retsept: Mari-Liis Tammik, Miam Catering
- 3 väiksemat maguskartulit (bataati)
- sool
- õli
- 1 tk sibul
- 2 tk küüslauguküünt
- 1 tk jalapenopipar
- 200 g maisi
- 200 g Veski Mati Punast aeduba
- 1 tl paprikapulbrit
- 1 tl vürtsköömnet
- soola (maitse järgi)
Avokaadokreem:
- 1 avokaado
- ½ laimimahl
- näpuots soola
Salsa:
- 1 suur tomat
- hakitud koriander
- sool, pipar
Augusta kahvliga kartulid. Vala kartulitele õli ja sool. Küpseta 200 kraadi juures 20 minutit.
Samal ajal tükelda 1 sibul, pruunista see pannil. Lisa tükeldatud küüslauk, jalapeno, mais, Veski Mati (eelnevalt keedetud) punane aeduba. Maitsesta paprikapulbri, vürtsköömne ja soolaga. Ahjus valmis küpsenud maguskartulid lõika pikuti lahti ja täida aedoa-maisitäidisega.
Avokaadokreemi jaoks purusta avokaado viljaliha peeneks, lisa laimimahl ja sool. Salsa jaoks haki tomat väikesteks kuubikuteks, lisa maitseained. Serveeri täidetud maguskartulid tomatisalsa ja avokaadokreemiga.