30.08.2019, 14:30
RETSEPT | Krõbeda koorikuga gluteenivaba suvikõrvitsasai
Gluteenivabade toodete tarbijad aimavad kindlasti hästi, kui keeruline on kaubandusest leida nisujahuta saiatoodet, mis saiasarnaselt ka maitseks. Heaks lahenduseks võiks olla suvikõrvitsasai, millele saab auruahju toel krõbeda koorikugi peale.
FOTO:
Koostisosad:
Gluteenivaba suvikõrvitsasai rapsiõli ja juustuga
- 150 g Toortatra jahu
- 100 g Maisijahu
- 50 g Riisijahu
- 2 sl Suhkrut
- 2 tl Küpsetuspulbrit
- 1 tl Söögisoodat
- 0.5 tl Soola
- Suur muna
- 0.6 dl Rapsiõli
- 2.5 dl Keefiri
- 100 g Riivitud tugevamaitselist juustu
- 150 g Riivitud suvikõrvitsat
Suvikõrvits võiks olla võimalikult väike, krõmps ja mahlane. Juhul, kui oled suvikõrvitsa ära riivinud ja paistab, et vedelik valgub välja, või ka juhul, kui vili on pisut vesine, siis nõruta seda sõelal ja pigista kuivaks. Kui suvikõrvits on üle kasvanud, siis eemalda puitunud koor ja seemnetega sisu ning kasuta ainult viljaliha.