Esmaspäeval kogunevad aga kõik huvilised Norde Kontsertsaali, kus toimub terve päeva kestev toidukonverents Euroopa, Põhjala ja maailma tippkulinaaride osavõtul. Konverentsi ideeks on taas pakkuda toiduvaldkonna inimestele võimalusi mõtestada tänaseid trende toidumaailmas ning kuulata oma ala tippude mõtteid.

"Eelmise aasta esimene konverents osutus väga edukaks, kohal oli 620 osalejat kogu maailmast. Sellel aastal soovisime sellest innustatutena veelgi suuremat üritust pakkuda. Seetõttu on ka konverents sellest aastast kolme päevane," selgitas Sauce2016 asutaja ja korraldaja Pauliina Pirkola.

Pirkola lisas, et konverentsil on kaks peamist eesmärki: esiteks olla sillaks Põhjala ja muu Euroopa gastronoomi vahel ning teiseks avada Eesti noortele talentidele, kokkadele, uksi maailmas.

"Olgugi, et Sauce konverents ei pruugi toimuda igal aastal Tallinnas, jääb ta alati Baltikumi piiresse. Meie huvi on kasvada, kuid siiski olla fokusseeritud gastronoomilisele haridusele," lisas Pirkola.

EAS Turismiarenduskeskuse direktor Tarmo Mutso sõnul on Eesti, kui kulinaarne sihtkoht maailma toiduhuvilisteseas kiirelt arenemas ja levimas. "Üritused nagu Sauce aitavad sellele tugevalt kaasa. Kasvõi sellega, et üritus tõmbab kohale paljude riikide ajakirjandust, kes kõik uurivad ka meie restoranikultuuri taset," lisas Mutso.

Toidujuttude ja söömise kõrval ei saa unustada ka veini ning sellel aastal on Sauce2016 konverentsi korraldajate sõnul nende fookus väikestel veinimõisatel ja käsitööveinidel. Konverentsil saab teha tutvust mitmete biodünaamiliste ja maheveinidega Itaaliast ning Prantsusmaalt. Lisaks on oodata ka üllatusi Slovakkia, Bulgaaria ja Ukraina veinimajadest.

Eelmisel aastal toimunud konverentsil käis kohal ka Maitsed.ee toimetus ning toona sai tehtud terve nimekiri intervjuusid maailma tippkokkade ja sommeljeedega. Vaata ja loe nende mõtteid maailma toidukultuurist: