05.09.2016, 19:30
Küpsetamata hommikubatoonid toormoosi ja chia -seemnetega
Kõik teavad, et kuumutamata kujul on toiduained tavaliselt kõige kasulikumad. Samas lihtsalt lusikaga tooreid helbeid süüa ei tundu just kuigi isuäratav. Siin on vahva ja lihtne retsept, kuidas neljaviljahelvestest vormida mõnusad ja väga tervislikud hommikubatoonid.
Küpsetamata hommikubatoonid toormoosi ja chia-seemnetega
Retsept: Tuuli Mathisen
Ajakiri Oma Maitse
6-le, valmistamisaeg: 15 minutit + paar tundi jahedas hoida
- 2,5 dl Veski Mati Neljaviljahelbeid
- 2 dl Kreeka pähkleid
- 200 g pehmeid peeneks hakitud datleid
- 1 tl vanillsuhkrut
- 0,5 tl soola
- 1,5 dl värsketest või kuivatatud marjadest valmistatud toormoosi
- 1–2 sl chia-seemneid
Tõsta neljaviljahelbed purustajasse ja töötle veidi väiksemaks. Lisa Kreeka pähklid ja töötle neidki, kuni järel on puru. Lisa vanillsuhkur, sool ja datlid ning töötle purustajas kõik ained purujaks massiks. Tõsta kolm neljandikku saadud massist küpsetuspaberi või kilega vooderdatud vormi (20 x 20 cm) ja suru vastu vormi põhja ühtlaseks. Sega toormoos chia-seemnetega ja laota vormi surutud kihile. Puista peale järelejäänud puru ning tõsta vorm paariks tunniks jahedasse. Enne serveerimist lõika vormist terava noaga paraja suurusega batoonid või tükid.
- Loe ka huvitavaid fakte teraviljade helvestest — millist tera ja miks süüa.