“Meie kohtunikud on suve jooksul teinud sadu restorani- ja kohvikukülastusi ning ees on veel hulk testimisi. Seejärel täidavad kohtunikud põhjaliku ankeedi ja edastavad oma hinnangu sõltumatule audiitorile firmasse PriceWaterhouseCoopers,” lisas Hallik-Wilson. Swissôtellis toimuva auhinnagala piletid saabuvad müügile oktoobrikuus.

Konkursi hindamine toimub kuues erinevas kategoorias – fine dining, pererestoran, rahvusköök, Eesti köök, casual dining, ja parim kohvik. Lisaks on konkursil kolm kõrvalkategooriat – parim peakokk, parim teenindus ja parim taimetoidu pakkuja.

Silverspooni teeb eriliseks see, et konkursil on hindajateks väga erinevate eluvaldkondade ja maitseeelistustega inimesed ehk läbilõige Eesti ühiskonnast. Hindajate hulgas on nii foodies’i, toidunautlejaid, aga ka lihtsalt sagedasi restoranikülastajaid.