02.09.2016, 19:30
Kui juba puder, siis šokolaadiga!
Puder on meie laual olnud juba väga kaua ja ega ühest hoole ning armastusega valmistatud pudrust ei ütle ära keegi. Oleme harjunud tegema kaera-, riisi- manna-, või mitmeviljaputru, lisades moosi, mett või võisilma. Oled sa aga proovinud 8-vilja putru šokolaadiga?
8-vilja puder šokolaadiga
Retsept: Grete Šillis
- 1 dl Veski Mati 8-viljahelbeid kliidega
- 1 dl vett
- 1 dl laktoosivaba piimajooki
- 2 tl agaavisiirupit/mett/suhkrut
- 15 g vähemalt 70% kakaosisaldusega šokolaadi
- näpuotsatäis soola
- kaunistamiseks banaaniviile ja kookoshelbeid
Lisa kastrulisse vesi ja aja vesi keema. Keevasse vette lisa laktoosivaba piim, näpuotsatäis soola ja agaavisiirupit. Lase piima-vee segul keema tõusta. Keevasse piima-vee segusse lisa vähehaaval 8-viljahelbeid pidevalt vispliga segu segades. Kui konsistents hakkab paksenema, keera kuumus pliidilt maha ja lisa šokolaad. Jäta puder kaane alla vähemalt 5 minutiks podisema. Serveeri putru kihiti banaaniviilude ja kookoshelvestega.
Lapsed seda armastavad!