31.08.2016, 19:30
Oivaline pidukook — küpsetamata ja jahuvaba toorjuustukook passiooniga
Kui tavaliselt on koogi valmistamisel vaja jahu, muna ja võid, siis seekord valmib eksootiliste viljadega kaetud kook hoopis krõbeda müsliga. Juurde toorjuustu ja vahukoort — nende kooslus on võrratu!
Küpsetamata toorjuustukook passiooniga
Retsept Grete Šillis
- 450 g laktoosivaba toorjuustu
- 250 g laktoosivaba vahukoort
- 2,5 spl heledat suhkrusiirupit
- 300 g Veski Mati Krõbedat marjamüslit
- 120 g laktoosivaba võid
- 4 väikest värsket passiooni
Kalla uhmrisse (või köögikombaini) müsli ja purusta peeneks. Sulata kastrulis või ja sega purustatud müsli hulka. Äärista põhi ja küljed müslipuru- või seguga ja aseta külma tahenema. Samal ajal kui koogi põhi taheneb külmikus, vahusta vahukoor. Kalla kaussi toorjuust, lisa vahustatud vahukoor ja 2,5 spl heledat suhkrusiirupit. Sega komponendid hoogsalt omavahel kergeks vahuks ja kalla tahenenud koogipõhjale. Jäta külmkappi tahenema vähemalt 3 h või üleöö. Vahetult enne serveerimist uurista passioonidest püree ja aseta koogi peale.
Suus sulav suutäis!