KIIRE ÕHTUSÖÖGI SOOVITUS: Tõeline Itaalia pasta ehk munaga Pasta Carbonara
Tõeline Itaaliapärane pasta carbonara ehk valge kastmega spagettid suitsusingiga ei kasuta iial kastmena koort. Imelise valge kastme tekitavad roale ümber lahtiklopitud munakollased ja pastakeeduvesi.
Itaallased kasutavad koort üldse oma toitudes vähe, samamoodi kasutatakse vähe võid ja muid rasaseid lisandeid. Oliiviõli on peamine õliline ja kõik - ülejäänud maitsed ja rasvad tulevad toiduainetest endist. Itaalia toidukultuur on väga lihtne, maitsed väga puhtad, sisu tervislik ning tänu sellele ka väga populaarne kogu maailmas.
Pasta carbonara on kindlasti Bolonese kastmega makaronide kõrval üks Itaalia kuulsamaid roogasid, mida tihti väljaspool Saapamaad aga valesti valmistatakse. Iialgi ei tohi kasutada selle pastaroa valmistamises koort. Kreemja kastme loovad pastaroale lahtiklopitud munakollased, riivitud Parmesani juust ja pastakeeduvesi.
Vaata, kuidas valmistada mitte koore, vaid munaga pasta carbonara't: