Retsept Mari-Liis Tammik, Miam Catering

  • 200 g Veski Mati Punane riis, keedetud
  • 100 g kinoa, keedetud
  • 1 apelsin
  • Peotäis pistaatsiapähklid
  • Peotäis oblikalehed
  • Värske petersell
  • 2 punane sibul
  • sool, pipar
  • 2 spl õli

Kaste:

  • 1 apelsin
  • ½ sidrun
  • 1 tl riivitud apelsinikoor
  • 1 tl mesi või agaavisiirup
  • pipar, sool
  • 1 küüslauguküüs
  • 1 spl tšilliõli

Kuumuta õli ning prae sibulad kuldpruuniks, maitsesta soola ja pipraga. Kastme valmistamiseks pressi ühe apelsini mahl, lisa poole sidruni mahl, apelsinikoor, pipar, mesi, küüslauk ning tšilliõli. Sega kausis eelnevalt keedetud punane riis, kinoa, praetud sibul, apelsinisektorid, pistaatsiapähklid. Lisa kaste ning sega läbi. Serveeri oblikalehtede ning värske peterselliga. Pigista peale värske laimi mahl.

  • Punane riis on Hiinas sajandeid kasvatatud metsik riisisort, millele tänapäeval omistatakse tugevat kolesterooli alandavat toimet. Kui riisi valmistada pakil oleva juhendi järgi ehk 25 minutit hautada, jääb see sõmer.
  • Maitselt meenutab punane riis kergelt nii pähklit kui ka metsamarjamoosi.
Jaga
Kommentaarid