29.08.2016, 19:30
Tervislik ja ahvatlev salat punase riisi ja kinoaga
Kas teadsid, et värvilise riisi saamiseks lisa keeduvette kurkumit või paprikat — saad kas kollase või punase riisi. Tänases retseptiklipis on aga kasutatud värvimata punast riisi, mis on Hiinas sajandeid kasvatatud metsik riisisort. Maitselt meenutab punane riis kergelt nii pähklit kui ka metsamarjamoosi. Head avastamist!
Punase riisi ja kinoa salat
Retsept Mari-Liis Tammik, Miam Catering
- 200 g Veski Mati Punane riis, keedetud
- 100 g kinoa, keedetud
- 1 apelsin
- Peotäis pistaatsiapähklid
- Peotäis oblikalehed
- Värske petersell
- 2 punane sibul
- sool, pipar
- 2 spl õli
Kaste:
- 1 apelsin
- ½ sidrun
- 1 tl riivitud apelsinikoor
- 1 tl mesi või agaavisiirup
- pipar, sool
- 1 küüslauguküüs
- 1 spl tšilliõli
Kuumuta õli ning prae sibulad kuldpruuniks, maitsesta soola ja pipraga. Kastme valmistamiseks pressi ühe apelsini mahl, lisa poole sidruni mahl, apelsinikoor, pipar, mesi, küüslauk ning tšilliõli. Sega kausis eelnevalt keedetud punane riis, kinoa, praetud sibul, apelsinisektorid, pistaatsiapähklid. Lisa kaste ning sega läbi. Serveeri oblikalehtede ning värske peterselliga. Pigista peale värske laimi mahl.
- Punane riis on Hiinas sajandeid kasvatatud metsik riisisort, millele tänapäeval omistatakse tugevat kolesterooli alandavat toimet. Kui riisi valmistada pakil oleva juhendi järgi ehk 25 minutit hautada, jääb see sõmer.
- Maitselt meenutab punane riis kergelt nii pähklit kui ka metsamarjamoosi.