Ungari restorani jaoks koostatud men üü, mis koosneb kolmest eelroast, kolmest põhiroast ja kahest magustoidust, on Tartus kohapeal degusteeritud ja heaks kiidetud. Eesti 50 parima restorani hulka kuuluva restorani Polpo peakokk pakub muude roogade seas ungarlastele Eesti kitsepiimajuustu ja rohelist hernesuppi, soola siiga ja koha ning seakõhust ja kukeseentest valmistatud pearooga.

"Eesti toidukultuuri ja selle kaudu Tartu esindamine Ungaris Veszprémis on Polpo restoranile tunnustus, et meie tegemisi hinnatakse. Meie peakokk oma meeskonnaga on koostanud selle jaoks hoolikalt läbimõeldud menüü, mis on olnud motiveeriv väljakutse. Esindame oma kodulinna uhkusega," ütles hotelli London juhatuse esimees Verni Loodmaa.

Soome-ugri kultuuripealinna ürituste raames on Veszprémis viimase aasta jooksul korraldatud mitmeid Eestit tutvustavaid üritusi.

Lääne-Ungaris Balatoni järve lähistel asuv 60 000 elanikuga Veszprém on Tartu sõpruslinn alates 1969. aastast.