28.08.2016, 11:51
Kuidas valmistada "turducken" ehk kalkun, mis on täidetud kanaga, mis on täidetud pardiga
Keskaegsetel hedonistilikel pidusöökidel oli pidevalt vaja üle trumbata nii oma enda eelmist pidusööki kui näidata naabritele ja teistele aadlikele, mida kõike on võimalik toidust valmistada. Mida uhkem ja ideedeküllasem õhtusöök, seda jõukam ja tugevam suguvõsa. Lisaks sõjapidamisele oligi söömine ju üks peamine meelelahutus.
FOTO:
Kui uurida keskaegseid kokaraamatuid siis leiab sealt väga huvitavaid ja maagilisi retsepte. Üks neist on mainitud “turducken” ehk Eesti keeli Kalparkan, või midagi sellist. Kalkun, milles on kana, milles on part on roog, mida igapäevaselt ei kannata valmistada, kuid mis on ausal kohal igal pidusöögil jõuludest jaanipäeva ja sünni päevast vabariigi aastapäevani.
Valmistada on tegelikult seda monstrumlooma üsa lihtne, peab vaid omama tahet ja paari-kolme vajalikku tööriista - väga teravat fileerimisnuga, head lõikelauda ning suurt lihaõmblemise nõela. No ja loomulikult ühte kalkunit, ühte parti ja ühte kana.
Vaata, kuidas valmistada "turducken" ehk kalkun, mis on täidetud kanaga, mis on täidetud pardiga: