SUVE VIIMANE GRILL: Juustupalad tomatitšatniga, granaatõunane lõhe ja sealiha kreemja mee ja sinepi kastmega
„Tublid grillmeistrid oskavad lugu pidada nii mahlastest lihatoodetest kui ka kõigest, mis eeskujuliku grillroa juurde käib. Nii on näiteks erinevate piimatoodetega võimalik muuta ühekülgseid vorstikesi ja marineeritud lihaviile täis toiduvalik tõeliselt isukaks peolauaks,“ ütleb Toiduliidu juhataja Sirje Potisepp.
Potisepp kutsub vastalanud piimakampaania raames eestimaalasi üles nautima poelettidel saadavaid kodumaiseid piimatooteid ka grillroogadega ning toob mõningaid inspireerivaid näiteid Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja suvelõpu grilliretseptidest.
Grillitud juustupalad tomatitšatniga
Vaja läheb
400 g kõva lehmapiimajuustu
1 väike purk tomatitšatnit
mungalille õisi kaunistamiseks
Valmistamine
Grilli lehmapiimajuust suuremate viiludena jumekaks ning serveeri koos tomatitšatni ja mungalille õitega.
Granaatõunane lõhe hapukoore-kodujuustu kastmega
Vaja läheb
200 ml granaatõuna-palsamiäädikat
poole lõhe fileed
250 g hapukoort
125 g kodujuustu
väiksem punt hakitud rohelist sibulat
Valmistamine
Puhasta lõhe ja eemalda sellelt luud. Lõika kala parajateks portsjoniteks ning määri kokku granaatõuna-palsamiäädikaga. Jäta lõhe pooleks tunniks marineeruma. Sega kokku hapukoor ja kodujuust. Lisa segule hakitud roheline sibul ja maitsesta see oma maitse järgi soolaga.
Grillitud sealiha kreemja mee ja sinepi kastmega
Vaja läheb
1 kg seakaelakarbonaati
4 spl BBQ üldmaitseainet
1 väike pakk maitsestamata jogurtit
1 spl mett
2 spl Dijon sinepit
soola
Valmistamine
Lõika kaelakarbonaadist paraja suurusega medaljonid. Hõõru need kokku BBQ üldmaitseainega ja lase lihal paar tundi seista. Kastme valmistamsieks lisa maitsestamata jogurtile mesi ja sinep ning maitsesta segu soolaga.