25.08.2016, 19:30
Tee kõhule pai ja valmista mahe hirsi-kartulisupp
Kui vähegi võimalik, siis on hea valmistada süüa ikka võimalikult mahedast toorainest. Sellisest, mis on kasvatatud hoole ja armastusega. Kahte viimast jagub kindlasti ka lihtsasti valmistatavasse hirsi-kartulisuppi. Ja kui suppi sööd, siis teed kõhule pai!
Mahe hirsi-kartulisupp
- 150 g keedetud Veski-Mati Hirssi
- 1,5 l vett
- 500 g kartuleid
- 1 porrusibul
- 1 sibul
- 1 porgand
- 2 küüslauguküünt
- soola, koriandrit, rohelist pipart
- 1 dl rõõska koort
- peterselli serveerimiseks
- 100 g maasinki
Keeda hirss, vala kastrulisse vesi ja kõik tükeldatud köögiviljad. Keeda pehmeks, maitsesta, püreeri. Lisa koor ja singikuubikud ning hirss, serveeri kuumalt koos peterselliga.
- Miks on hirss hea? Hirss ergutab inimese närvisüsteemi ja meeleelundkonna tegevust, tugevdab meeleorganite erksust ja nahafunktsioone. Kiirendab ainevahetust.