Kokteilikunst ehk kuidas valmistada tervet klaasi täitev efektne jääkuul
Maailmas on viimastel aastatel löönud laineid trend juua kangeid napse klaasist, millesse on käsitsi valmistatud peaaegu tervet klaasi täitev jääkuul. Sellel on nii dekoratiivne kui ka sisuline põhjus.
"Jääst kuul sulab aeglaselt ja hoiab joogi väga pikalt külmana. Viski võib seista joomata minuteid, ilma, et maitse muutuks vesiseks. Oleme katsetanud ja avastanud, et terve jääkuuli ära sulamiseks on vaja sel seista umbes kolm tundi soojas toas. See on ühe dringi jaoks ikka ääretult pikk aeg," selgitab trendi maailma ühe suurema kokteilivõistluse World Class Eesti Ambassador ja baarmen Andrei Kazakov.
Tegelikult ei ole jääkuuli valmistamises midagi keerulist - vaja on vaid kristallselget jääklotsi ning teravat jääorki. Vaata videost, mismoodi jääkuuli valmistada!