Retsept Ragne Värk

  • 2 dl Veski Mati Tatart
  • 1 väike sibul
  • 300 g kukeseeni
  • 1 dl puljongit
  • 1 dl kookospiima
  • 2 sl sulatatud juustu
  • soola-pipart
  • 1 sl värskeid ürte (peale raputamiseks)

Seenehautise valmistamiseks valige kas Veski Mati tatar, odrakruup, Lõuna-Eesti tang, hirss, pruun täisterariis, metsik riis või punane riis.

Võta 2 dl valitud Veski Mati toodet ning keeda soolaga maitsestatud vees pehmeks, nõruta. Haki sibul ja kuumuta korraks läbi, seejärel lisa pannile 300 g eelnevalt puhastatud (kuke) seeni. Kuumuta kergelt ja maitsesta soola-pipraga. Hautamiseks vali juurde 2 komponenti: 1 dl veini või 1 dl puljongit ning 1 dl rõõska koort (35%) või 1 dl kookospiima.

Hautamine:
Lisa pannile esmalt vein või puljong, hauta paar minutit ja lisa koor või kookospiim. Hauta madalal kuumusel veel paar minutit. Lisa segades roale juurde 2 supilusikatäit üht valitud lisandit (sulatatud juust, tavaline riivitud juust, tomatipasta, riivitud suitsujuust või riivitud parmesan) ja lase sel rooga imbuda. Seejärel lisa segades juurde eelnevalt keedetud komponent. Vajadusel maitsesta, raputa peale pisut värskeid ürte ning serveeri kohe.

  • Tatar on väga hea magneesiumiallikas. Magneesium aitab veresoontel lõdvestuda, parandades vereringet ja toitainete transporti.
Eelmises retseptiklipis valmis datlileib Kreeka pähklitega. Vaata videot SIIT.
Jaga
Kommentaarid