Siidrikoja siidrimeistri Rain Kuldjärve sõnul viis kõrge tunnustuseni aastatepikkune arendustöö ja pühendumus. “Käsitöösiidri tootmine on Siidrikoja jaoks sügav huvi ja kirg. Oleme Eestis ainukesed, kes valmistavad käsitöösiidrit oma õunaaiast pärit teadlikult valitud õunasortidest kindlate retseptide alusel. Teadusliku lähenemise tõttu ja kaasaegse laboratoorse baasi toel oleme oma siidrite maitseomadustes kindlad ning saame pakkuda ka stabiilselt kõrget kvaliteeti,” selgitas Kuldjärv, kes peatselt kaitseb Tallinna Tehnikaülikoolis siidri tootmise teemal ka oma doktorikraadi töö. Samas kinnitab ta, et uuringud sellega ei lõpe.

Eesti oli seni kohtunike jaoks siidritootjana tundmatu riik ning Siidrikoda on ka ainus nii kõrge tunnustuseni jõudnud tootja, kes on pärit riigist, millel ei ole ette näidata sajandipikkuseid siidri tootmise traditsioone. Kõik teised kuld- ja hõbemedalite võitjad esindasid selliseid traditsioonilisi siidri tootmise maid nagu Inglismaa, Prantsusmaa, Iirimaa, USA, Kanada ja Saksamaa. “Tootjana tunneme uhkust nii kõrge rahvusvahelise tunnustuse kui ka selle üle, et Eestil on Euroopale pakkuda väga hea kvaliteedi ja unikaalsete maitseomadustega naturaalseid siidreid, mis kõik baseerub päikesepaistelise Lõuna-Eesti õunaaia saagil,” lisas Kuldjärv.

Ajakirja Off Licence News kommertsdirektor Samantha Halliday märkis, et sel aastal oli võistlejate arv rekordiliselt suur ning ka osalejate tase erakordselt kõrge. "Võistlus oli väga pingeline ning medali võitmine on suur saavutus. Žüriiliikmetele avaldas muljet tõsiselt kõrge kvaliteediga osalejate arv," sõnas ta.

Parimad tooted valis üheksaliikmeline žürii, kuhu kuulusid nii tootjad, eksperdid kui ka erialaste väljaannete ajakirjanikud. Tooteid tunnustati eraldi nii maitse kui ka disaini eest kuld-, hõbe- ja pronksmedalitega.

Siidrikoda toodab kuiva, poolkuiva ja maitsestatud siidreid. Siidrikoda on Eesti ainuke käsitöösiidri tootja, kellel on oma siidriõunte tootmisaiad. See võimaldab aastast aastasse kasutada retseptides kindlaid õunasorte. Siidrit valmistatakse naturaalsest õunamahlast ja kääritamiseks kasutatakse spetsiaalseid pärmitüvesid. Pärmid on valitud koostöös Toidu- ja Fermentatsioonitehnoloogia Arenduskeskusega ja rahvusvahelise suurkorporatsiooniga Lallemand. Siidri õunaaiad, kus täis kandeeas kasvab üle 7000 õunapuu, asuvad Lõuna-Eestis Valgjärvel ja igal aastal rajatakse noori õuna istandusi juurde.