AUHINNAMÄNG: Kelle käed valmistavad pestopastat — Silver Laasi, Ewert Sundja või Ott Leplandi?
Veski Mati auhinnamängus on vaja vastata, kelle käed valmistavad retseptiklipis süüa ja sa võid võita tõeliselt laheda auhinna — aasta jagu Veski Mati tooteid ja kolmekäigulise õhtusöögi kahele restoranis RIIS. Head nuputamist ja mõnusaid maitseelamusi! MÄNG ON LÕPPENUD! Õige vastus oli Silver Laas!
Kui oled video ära vaadanud, siis saad vastata, kes neist muusikutest pasta valmis tegi — Silver Laas, Ewert Sundja või Ott Lepland?
Mängu reeglitega tutvu SIIN.
Pestopasta
Retsept: Mari-Liis Tammik (Miam Catering)
Pasta:
- 400g Veski Mati graham jahu
- 4 muna
- 1 tl sool
Kaste:
- 2 spl oliiviõli
- 1 sibul
- 3 hakitud küüslauguküünt
- 1 spl tšillit
- 300 g kanafileed
- 130 g päikesekuivatatud tomateid
- 3 spl pestot
- 250 ml rõõska koort
- basiilik
Kaalu Veski Mati grahamjahu suurde kaussi, lisa sool. Tee jahukuhja keskele süvik ning löö munad sinna sisse. Sega jahu ning munad, alustades süviku keskelt. Sõtku kuni tulemuseks on siidine tainas ja lase külmikus seista 30 minutit. Seejärel rulli taigen pastamasinaga soovitud paksuseks. Pasta keetmiseks valida suur pott, lisada peotäis soola ja keeta 3 minutit. Kastme valmistamiseks kuumuta pannil õli, lisa sibul, küüslauk ja tšilli ning prae paar minutit. Seejärel lisa päikesekuivatatud tomatid ja kanafilee ning prae kuni liha on küps. Viimasena lisa rõõsk koor ja pesto ning kuumuta kiirelt läbi. Keedetud pasta lisada otse kastme sisse ning segada.
Serveeri kohe ja kaunista basiilikulehtedega. Oivaline ja suvine!