Retsept: Grete Šillis

  • 6 dl Veski Mati Riisijahu
  • 2 dl värske piparmünditee tõmmist
  • 1 dl toorsuhkrut
  • 100 g Valio Eila laktoosivaba võid
  • Kate (soovi korral)
  • 100 g Philadelphia laktoosivaba toorjuustu
  • 125 ml Alpro soja vahustatavat taimset koort

Kalla kaussi riisijahu, lisa toorsuhkur ja piparmünditeetõmmis. Sega komponente kuni segu on ühtlane. Sulata pliidil või ja lisa segule. Sega komponendid läbi ja kalla segu (21 cm läbimõõduga) lahtikäiva koogivormi põhja. Kuumuta ahi 200 kraadi ja jäta kook ahju 20 minutiks või kuni kook on keskelt küpsenud. Valminud kook võta ahjust välja ja jahuta maha. Kalla kaussi taimne koor ja vahusta keskmisel kiirusel mikseriga vahtu. Lisa vahu hulka toorjuust ja mikserda neid omavahel kuni segu on ühtlane. Lisa riisikoogile mõnus toorjuustu-vahukooremütsike. Vahukoore peale lisa meelepäraseid marju: maasikaid, kultuurmustikaid, vaarikaid, põldmarju, füüsaleid, kiivit, granaatõunaseemneid.

  • Riisijahu on hea magneesiumiallikas, sisaldab B6 vitamiini, niatsiini, tiamiini (B1), fosforit, tsinki ja vaske, vähesel määral pantoteenhapet ja kaaliumi.

Kõrvale tassike piparmünditeed ja maitseb oivaliselt!

Eelmine retsept oli hoopis eksootilisem — valmis Hiina kapsa ja punase oaga vokiroog, vaata huvi korral lähemalt SIIT.

Jaga
Kommentaarid