Kuigi ei saaks öelda, et Mönchshof, Kapuziner ja EKU puhul on tegu õlledega, mis liiga pikaks ajaks meelde jääksid, on nende joomine puhas lust – igal õllel on selgelt oma käekiri, oma sobilik koht toidusedeli kaaslase ning janukustutajana. Aga õlled jagunevadki, nagu kõik siin elus, märkamatuks tapeediks, mõnusaks kaaslaseks ning kunstiks. Kapuzineri ja Mönchshofi sarjade õlled on väga head kaaslased, milles kunsti taga ei aeta, mille maitsetes ja kvaliteedis ei pea aga mitte mingil juhul pettuma ning pigem satuvad need joogid poes aina tihemini ostukorvi. Nagu enamike saksapäraste asjadega, saab ka nende õllede puhul olla täiesti kindel, et saame pudelist õlle klaasi valades just seda, mida ootame – aromaatse õlle, mis toimib nagu eeskiri ette näeb.

Mönchshof, Kapuziner ja EKU valiku kolm parimat:

  • EKU 28: Üks põnevaim Eesti üldsusele pisut tundmatuks jääda suutnud õlu, mis üllatab nii oma kanguse, värvuse kui ka maitsetega. Erinevalt mõnest kangest joogist on EKU28 puhul kirbest mekist tunda, et tegu on 11% alkoholisisaldusega joogiga, samas keskmise tugevusega humal ning tugev karamell tasandavad õlle mahedaks. Kummaline sensatsioon, kui korraga lööb keelel elama magus, kibe ja kirbe ning järgmisel hetkel tunned, kuidas varasem lonks jõuab pähe. Väga erakordne õlu, mille tarbimisega tuleb olla hoolas.
  • Mönchshof Radler: Eestlasele meeldib juua lisanditega õllesid ning klassikaline radler peaks meie ostusedelisse kenasti mahtuma. Fakt on, et ühegi kohaliku joogiga seda õllekokteili võrrelda ei saa. Mönchshof Radleri maitses on korraga tunda kvaliteetset lahjat õlut ning sidruni ehedaid noote, odavatele radler’itele omast seebimekki pole. Kuumal suvepäeval higistavast pudelist klaasi valatuna libiseb see õllejook elunektarina kurgust alla.
  • Kapuziner Weissbier: Nisuõlut sakslased teha oskavad, selle vastu pole kellelgi midagi kosta. Kapuziner Weisbieri nisurikas ja pärmine rüübe ei tundu alguses eriline, kuid iga sõõmuga kinnistub joogi magus ja hapukas mekk ning avab sügavamaid allhoovusi. Korraga on joogis tunda eksootilisi aroome ja saksapärase korrektsuse maitset. Ühekorraga ülimalt eeldatava ja ootamatu. Sobib jahedana tööpäeva lõpetajaks.

Kes on proovinud, pöördub nende õllede juurde alati tagasi!

Jaga
Kommentaarid