Üldiselt olen harjunud hommikust sööma. Peamiselt mingil kujul muna (omlett, härjasilm vms), kõrvale juurvilju või puuvili ja kindlasti tass kohvi. Smuuti väljakutses asendasin kogu toidukorra värske kokteiliga. Jätsin ka kohvitamise lõunasöögi juurde. Smuutid maitsevad imehästi, sest valid meelepärased koostisosad, mille omavahel kombineerimine annab lõputuid valikuid. Imestasin, et mõnus täiskõhu tunne püsis ilusti lõunani ning nö äratuskohvi polnud vajalik, lihtsalt harjumuse asi.

Kas tundsid, et hommikused smuutid mõjutasid sinu füüsilist vormi treenides?

Võib olla oli nädalane prooviaeg otseste füüsiliste muutuste jaoks lühike. Kuid enne katsetamist arvasin, et energiast võib puudus tulla, kuna harjumuspärane hommikusöök olnud rasva ja valgurikas. Aga energiat ja erksust oli mõnusalt. Kõht oli parajalt täis, ei seganud ega pärssinud trennitegemist.

Milline on sinu hommikurutiin?

Hommikud on erinevad, kuid 3 reeglit mul siiski on: pesemine, liigutamine ja söömine. Tänane hommik oli näiteks selline: alustuseks klaas vett, siis hambapesu. Hommikuvõimlemiseks aktiviseerivad harjutused ning 30 min rahulikus tempos jooks. Edasi dušš ja hommikusöögiks täisterapannkook (3muna, kaerahelbed, kaneel ja kookoshelbed) ja piparmünditee.

Palju sa üldse jälgid oma toitumist?

Kuna olen sportlane ja tegelen professionaalselt võitlusspordiga, kus võisteldakse kaalukategooriates, siis jälgin oma toitumist kindlasti keskmisest enam. Mulle on oluline püsida kindlas kaaluvahemikus, kuid samas saada piisavalt energiat rasketeks treeninguteks. Tervislik ning tasakaalustatud toitumine on minu elustiili üks suur osa.

Palju sa treenid ja millised näevad välja su trennid?

Treening maht nädalas on väga erinev, samuti treeningute iseloomud ning kestvused. Keskmiselt teen nädalas 6-10 trenni, sinna sisse jäävad tehnika trennid, jõu ja vastupidavus trennid ning sparringud. Trennid kestavad umbes 1- 1,5 tundi.

Lemmik smuuti retsept?

Nädalase katsetamise juures tekkis 2 lemmikut. Esimene veidi tihkem ja pehmem: banaan, pool avokaadot, peotäis spinatit, veidi kookospiima ja supertoitude segu. Teine mahlaselt troopiline: banaan, virsik, arbuus ja supertoitude segu.