iTQi maitsetestide žürii koosneb kokku 125 liikmest, kellest igaüks hindab proovitavaid tooteid viies kategoorias saja palli skaalal. iTQi Ülima Maitse Tiitleid (Superior Taste Award) on ühe, kahe ja kolme kuldtähega.

“Pilvise Õuna võidetud kaks kuldtähte tähendavad, et žürii hinnangul pälvis toode igas kategoorias peaaegu maksimumhinde ehk vahemikus 80-90 palli,” märkis Ärm. “Meile osutatud kvaliteedimärk ja žüriiliikmete kommentaarid toote omaduste kohta on üheltpoolt tunnustuseks Saku tootearendusele ja teisalt toetavad Antvärgi siidri eksporti nii Euroopasse kui ka mujale maailma.”

Saku lisab iTQi poolt Pilvisele Õunale omistatud kaks kuldtähte lähikuudel ka toote etiketile.

Saku Antvärgi siider Pilvine Õun on valmistatud unikaalse retsepti alusel ning õunamahla sisaldus siidris ulatub 95 protsendini, tootele iseloomuliku hägususe annab filtreerimata õunamahl. Pilvise Õuna magusus pärineb õunamahlast, siider on säilitusainete- ja gluteenivaba, samuti on toode ilma lisatud suhkruta.

Brüsselis baseeruva Rahvusvaheline Maitse- ja Kvaliteedihinnangute Instituudi (iTQi) tippkokkadest ja –sommeljeedest koosnev žürii hindab toiduaineid ja jooke alates 2005. aastast. Žürii liikmed valitakse koostöös Prantsusmaa, Belgia, Inglismaa, Itaalia, Hispaania ja Saksamaa tippkokkasid ja sommeljeesid koondavate ühendustega.

Žürii hindab igat toodet eraldi ega võrdle seda teiste samas kategoorias olevate toitude või jookidega. Lõplikule hinnetelehele on kantud ka žüriiliikmete kommentaarid ja ka võimalikud soovitused, millele võimalikus tootearenduses tulevikus tähelepanu pöörata.