“Seda kui oluline osa gelato’l Itaalia toidukultuuris on, näitab hästi ka fakt, et gelato põhiretseptuuri reguleerib Itaalias isegi omaette seadus, sätestades näiteks, et gelato’s peab olema vähemalt 3,5% piimarasva,” rääkis Kortšak.

Itaalia on tema sõnul ka ainuke maa maailmas, kus naturaalse käsitööjäätise gelato turuosa võrreldes tööstusliku tavajäätisega on suurem, ulatudes 55% protsendini. “Eestis on meil veel selleni veel pikk maa, kuid meie tarbijad on väga kvaliteediteadlikud ja maitset hindavad. Reval Gelato esimese aasta edulugu ja teiste kodumaiste väiketootjate saavutused on sellele heaks kinnituseks,” lisas Kortšak.

Reval Gelato jäätised valmistatakse Eestis kohapeal käsitööna, järgides Itaalia valmistamis- ja säilitamisviise ning kasutades vaid parimat toorainet. Itaalia jäätise tegemise kunsti omandati Itaalias põhjalikel kursustel Maurizio Paci käe all, kes on üks tuntuim gelatoguru nii Itaalias kui kogu maailmas. Kursuste käigus sai praegune Reval Gelato meister Juri Kortšak laiahaardelised teadmised nii perfektsest jäätise valmistusest kui ka gelato kultuurilisest tähtsusest Itaalias.