Nii siis ... kui hansapäevade melu on väsitama hakanud ning soov on pisut jalga puhata, võiks vaadata, mida need kolm Tartu söögikohta pakuvad:

1. Kohvik Krempel
Rüütli 12

Tartu Rüütli tänava ühes põnevamas majas asuv kohvik Krempel on tegijate endi sõnul koht, "kus inimesed saavad üksteisega tuttavaks ja tuttavad saavad sõpradeks. Krempli süda on köök, kus toimuv on kõigile näha". Külastajate poolt vaid kiidusõnu koguv uus kohvik pakub parimat, mida kohvikutelt eeldatakse - mõnusat äraolemist, väga head kohvi ning suurepäraseid kooke/pirukaid. Eriti palju on ka kiidetud Krempli hommikusööke.

Lisaks kohvikule endale laiutab Krempel ka majataguses väga hubases sisehoovis, kus vahel näidatakse filme, vahel kõlab muusika. Üldiselt on Krempli sisehoov ideaalne enklaav kogu muust maailmast eraldumiseks.

Kohvik on eriline ka selle poolest, et söögikoha köök on avatud ning iga inimene saab minna vaatama, mida kokad köögis teevad või ei tee. Saladusi Kremplil ühel ja samal hetkel on ja nagu poleks ka. Tasub kindlasti minna uudistama!

2. Kohvik Säde
Rüütli 4

Kohvik Sädeme lipukiri ütleb, et see on koht, mis garanteerib hea tuju ja elevuse. Üsna viimasel ajal Rüütli tänava Raekoja poolses otses Taaralinna vanima alkoholipoe all ning vanima lillepoe asemel avatud Säde on eriline kohvik juba selle poolest, et on hommikul kohvik ja õhtul baar. Jackel ja Hyde tüüpi kõrts/kohvik pakub head kohvi ja sinna juurde ka pitsi teravat, moonirulli ning ka midagi toekamat söögiks - hommikul latte ja moonirullid, õhtul siider ja kärarikas vestlus.

Enamasti on Tartu kohvkud, kas tänavaga samal kõrgusel või veidi kõrgemal, Sädemesse minekuks on vaja teha paar sammu allapoole. Säde on aga peamiselt tuntud ikkagi kui caffee shop ehk paik, mis serveerib linna parimat kohvi. Minge ja uurige, kas see ka tõele vastab.

3. Ülikooli Kohvik
Ülikooli 20

Tartu üks vanimaid kohvikuid elab taas mõnusas ja sulnis hõllanduses ning on valmis igat külalist emblema ja aromaatse kohvi ning maitsvate küpsetistega kostitama. Kohviku maja, Ülikooli peahoone kõrval, on olnud nii aadlike suursuguste vastuvõttude kui ka ülikoolirahva kokkusaamise kohaks.

1876. aastal projekteeris arhitekt Otto Mohr perekond Nolkeni tellimusel tavalise linnakodanikumaja ümber Itaalia palazzo’t meenutavaks elamuks. 1924. aastal osteti maja ülikoolile ning anti majandada üliõpilaskonnale ja edustusele, esimene korrus kujundati ümber üliõpilassööklaks.

1957. aasta 5. novembril avati teisel korrusel kohvik, kus sai ülikoolipere kohvikuelu nautida 1983. aastani. Pärast põhjalikku remonti 1983. aastal muudeti ka ruumide otstarvet. Õppejõudude ja üliõpilaste ruumide eraldamise tõttu jahenes ka kohviku õhkkond. Tänane kohvik alusta 2012. aastal ning on üks Tartu kohvikute nurgakivisid.