Onu Eskimo ehk jäätisetootja Evald Rooma oma 105. sünnipäeval: Hea jäätise saab kolmest komponendist - heast toorainest, tublist meistrist ja rahale mitte mõtlevast ettevõtjast
Vanim eesti ettevõtja, legendaarne jäätisetööstur Evald Rooma ehk Onu Eskimo tähistas Tartus oma 105. sünnipäeva ning ütles selle peale kuldsed sõnad - selleks, et teha üks tõeliselt hea jäätis on vaja kolme komponenti: head toorainet, tublit meistrit ja ettevõtjat, kes ei mõtle liiga palju rahale.
„Mul on suur rõõm, et minu sünnipäevast on tulnud osa saama nii palju heasoovlikke külalisi. Tunnen, et täna on üks suur jäätisepidu ja jäätiste tegemist olen ma tõesti armastanud. Selleks, et teha üks tõeliselt hea jäätis on vaja kolme komponenti: head toorainet, tublit meistrit ja ettevõtjat, kes ei mõtle liiga palju rahale. Seda nõu võiksid tegelikult kõik ärimehed meeles pidada, siis tuleb ka tulemus, mille üle võib uhkust tunda,“ rääkis Eesti jäätisetootmisele aluse pannud Evald Rooma.
Balbiino juhataja Kaido Salurand ütles, et Onu Eskimo ärieetika on lahutamatus seoses 105-aastase mehe elufilosoofiaga, mida ta ikka kordab – tee head, siis läheb ka sul endal hästi.
"Seda põhimõtet püüame ka Balbiinos edasi kanda,“ ütles Salurand.
Globaalsed trendid toiduainetööstuses liiguvad käsitöö poole ning jäätisetootjatelt on palju küsitud vana hea karamellijäätise kohta.
"Seega panime kaks asja kokku ja katsetasime ise Balbiinos karamelli tegemist, nii nagu seda Balbiino algusaastatel ning kunagi ka Evald Rooma jäätisetööstuses tehti. Isetehtud karamelli maitse on kindlasti tuttav neile, kes lapsepõlves suhkrut kõrvetada proovisid,“ ütles Balbiino turundusdirektor Enel Kolk.
Kodumaine jäätisetööstus Balbiino on Onu Eskimo legendaarse jäätisepärandi kandja ja arendaja. Ajaloolistele retseptidele tuginedes on Balbiino teinud Onu Eskimo tootesarja, milles on lisaks uuele karamellijäätisele ka juba tuttavad banaani, vaarika ja vanilli koorejäätised.