Eesti finaali pääsesid Diana Tšistjakova (Nordic Hotel Forum), Regeri Zoo (Meat Market Cocktail Bar), Risto Säinas (Radisson BLU Sky), Eleriin Peterson (Aptek Pärnu), Herkki Ravel (Shooters Tartu), Sander Mägi (Butterfly Lounge), Sven Selbak (Apelsini Raudtee), Karina Tamm (Radisson BLU Sky), Danek Mugur (Aptek Pärnu), Karl Astok (Meat Market Cocktail Bar).

World Class Estonia ühe korraldaja ja tunnustatud baarmeni Andrei Kazakovi sõnul aitab võistlus Eesti joogi- ja baarikultuuri arendamisele palju kaasa.

“Võistlejate tase oli väga erinev, kuid on hea meel, et tööpanus oli väga suur, eriti finalistide oma. Oleme meelitatud, et osalemist võeti väga tõsiselt. 16. juunil peavad kõik finalistid Café Nobles rahvusvahelise žürii ees näitama tõelist maailma tipptaset,” lisas Kazakov.

Kazakov selgitas, et võistlejad peavad finaalipäeval läbima kaks võistlusvooru, mille järel selgub Miamisse sõitja. “Näiteks peavad finalistid esimeses voorus “Tallinn to Miami” valmistama kaks kokteili, üks on seotud Tallinnaga ja teine Miamist inspireeritud," mainis baarmen.

Finalistid peavad valmistama erinevaid klassikalisi kokteile ja nende tööd hindab tunnustatud rahvusvaheline žürii: World Class 2013 võitja David Rios, Eesti Baarmenite Assotsiatsiooni president Margit Kikas, Diageo brändisaadik Kenji Jesse, Läti World Class brändisaadik Edgars Elbergs.

* * *

Vaata, kes on need Eesti parimad, kes järgmisel nädalal Café Nobles Eesti finaalis võistlema hakkavad. Palusime neil enda kohta paar sõna iseloomustuseks öelda.

Diana Tsistjakova (Nordic Hotel Forum)

Diana on pisike ja armas slaavineiu, tema temperament sütitab südamed kohe ning tema kokteilid äratavad liblikad kõhus, just nagu esimene suudlus – mahlane ja magus.

Risto Säinas (Radisson Blu Sky)

Risto on viisakas härra, kes meisterdab hoole ja armastusega uskumatuid kokteile, mis äratavad üles ka kõige suuremad unimütsid, ja paneb nad tantsima.

Sven Selbak (Apelsini Raudtee)

Sven, hoole ja armastusega asja juures olev baarmen. Apelsini Raudtee hurmur ja kliendimagnet, kes päevast päeva midagi valmis meisterdab, et igast hallis argipäevas oleks tilgake kirsiõie gini.

Sander Mägi (Butterfly Lounge)

Sander "The Batman" Mägi – Lihtne, kuid konkreetne, klassikat armastav eliksiirisegaja, kes ei karda aeg-ajalt jooke üle vindi keerata.

Eleriin Peterson (Aptek Pärnu)

Eleriin on rõõmsameelne läbi ja lõhki Pärnu neiu, kes ravib ja üllatab Teid kokteilidega, mida ei oskaks uneski näha.

Danek Mugur (Aptek Pärnu)

Danek – kikilipslane, kelle südameasi on välja uurida kliendi sügavad saladused ning maitse-eelistused. Vahest öeldakse ka hurmur, aga pigem siiski viks ja viisakas baarmen, kellele meeldib uusi asju katsetada.

Regeri Zoo (Meat Market Coctail Bar)

Regeri on kindlasti Eesti üks kõige innovaatilisemaid baarmane. Tema julged ja paberil jaburana tunduvad katsetused viivad teie maitseretseptorid teise dimensiooni! Need samad katsetused on kindlad alustalad Meat Marketi kokteilibaarile.

Herkki Ravel (Shooters Tartu)

Herkki – noor baarmen heade mõtete linnast Tartust, kes inimestele nädalavahetusteti lendleva kiirusega shotte pakub ning nädala sees uute ja innovaatiliste kokteilide välja mõtlemisega tegeleb. Mixologist by day, rockstar by night.

Karina Tamm (Radisson Blu Sky)

Karina on professionaalne alkoholivalaja ning kirglik joogimeister, kelle kokteiliteoseid iseloomustavad rohke sümbolism ning peensusteni läbimõeldud detailid. Baari letitagune on kui tema püha laboratoorium, kus toimuvad pidevalt müstilised eksperimendid ning molekulaarsed katsetused.

Karl Astok (Meat Market Coctail Bar)

Mr. Astok – Ta on hingelt kunstnik, aga välja seda ei näita. Läheneb kõigele omapärase visiooni ja stiilipuhtusega. Olgu selleks siis kokteili kaunistamine või ükskõik, millise visuaalse detaili eest hoolitsemine.