Baarmen Angelika Larkina jõudis 10 000 võistleja seas maailma 16 parema baarmeni hulka
Baarmen Angelika Larkina jõudis ülemaailmsel Bacardi Legacy kokteilivõistluse pingelises finaalis 16 parema baarmeni hulka. Angelika võistles enda loodud, armastusest inspireeritud kokteiliga MiAmor San Fransiscos toimunud finaalis 36 riigi parima baarmeniga, üle maailma konkureeris finaali pääsemise nimel üle 10 000 võistleja. Võitjaks kuulutati Gn Chan USA-st kokteiliga Venceremos.
„Finaali tase oli uskumatult kõrge, siin osalesid maailma parimate baaride baarmenid ja kokteilimeistrid! Kuigi tegu ei ole just kerge ülesandega, on siiski ka väikesel riigil nagu Eestil võimalus silma paista – soovitan kolleegidel Eestist järgmisel võistlusel kindlasti osaleda, sest see on võimalus õppida maailma tippudelt ning erialaselt iseendale üks korralik väljakutse esitada,“ ütles baarmen Angelika Larkina Eesti Baarmenite Assotsiatsiooni (EBA) koolituskeskusest.
Rahvusvaheline žürii tõi Angelika Larkina kokteili puhul välja, et tegu on Bacardi Legacy võistluse olemust tabava kokteiliga, mida ta finaalis ka õnnestunult esitles.
„Palusin enne võistlust sõpradel erinevates riikides minu kokteili valmistada, et selgitada välja, kas mu kokteili komponendid on maailmas hõlpsalt kättesaadavad. Žürii hindab küll kokteili maitset, välimust ja esitlust, kuid seejuures arvestatakse ka selle läbilöögi potentsiaali kogu maailmas,“ lisas Angelika Larkina.
Kaks aastat tagasi jõudis Angelika Larkina esimese eestlasena Bacardi Legacy maailmameistrivõistluste finaalis kaheksa parema hulka.
Bacardi Legacy maailmameistrivõistlustele pääsemiseks võistlevad baarmenid üle maailma esmalt kohalikes voorudes, kus tänavu üle 10 000 võistleja seast selgitati välja 36 finalisti.
Baarmen Angelika Larkina kokteil "MiAmor":
Kokteili MiAmori koostisosad: 5 cl Bacardi Carta Oro, 2 cl Martini Rosato, pool teelusikat aprikoosibrändit (Apricot brandy), 1 tl Muscovado suhkrusiirupit (2 osa tumedat Muscovado suhkurt : 1 osa vett), 2 sortsu apelsinibitterit, jääd ja kaunistuseks apelsinikoor.
Kokteili valmistamiseks tuleb mõõta kokteili koostiosad seguklaasi, kuid segamiseks sobib ka suurem klaas või kann, kus on ruumi segada. Lisada jää ja segada kuni kokteil on külm. Kurnata kokteil eeljahutatud coupette või kokteiliklaasi, piserdada peale apelsinikoore eeterlik õli (selleks lõigata koorest tükk ja pigistada kokteili kohal nii, et eeterlikud õlid eralduvad). Kaunistada apelsinikoorega.