24.05.2016, 13:25
Grillikõrvane rüübe: Igasugune vürtsikas tomatimahlapõhine jook sobib liha juurde imeliselt
Eesti tippbaarmen Andrei Kazakov soovitab grillimise kõrvale silmad kinni hästi tehtud Bloody kokteili ehk siis vürtsikat tomatipõhist jooki.
FOTO:
“Igaüks võiks ise mõelda, millise alkoholitüübiga see jook just parim on – bloody mary viinaga, bloody maria tekiilaga, red snapper giniga,” leiab Kazakov.
2016. aasta suveks sobivad baarmeni sõnul kerged ja värsked tooted nii alkoholis kui lisandites.
“Kindlasti tasuks proovida mängimist ginide, tekiilade ja värskete valgete rummidega. Hooaja sees soovitame kasutada kõike värsket mida saab turult osta,” lisab baarmen ning soovitab joogid grillõhtusöögi kõrvale:
- Aperatiiviks sobiks väga hästi kokteil “French 75”: kerge ja särtsakas ginikokteil vahuveiniga - gin 4cl, sidrunimahl 2cl, suhkrusiirup 2 cl, prosecco 8 cl - ja kaunistaksin seda rosmariinioksaga.
- Pearoa kõrvale pakuksin kokteili “Sherry Cobbler”: 10 cl kuiva sherry't, 2-3 apelsiniviilu, 2 cl suhkrusiirupit. Raputada šeikeris, serveerida purujääga, kaunistuseks hooajalised marjad.
- Digestiiviks pakuks midagi magusamat aga kanget ehk rummikokteil Ron Fashioned: 4 cl Anejo rummi, 1 cl suhkrusiirupis, 5-6 tilka Angostura või muud ürdibitterit, segada jääga, garneeringuks paar apelsiniviilu.