NIPINURK: Vaata, kuidas ideaalselt maitsestada just fileeritud kala!
Mõned päevad tagasi näitasime, kuidas fileerida tervet kala. Nagu ikka tuleb sellest ilusast fileerimise tulemusest nüüd ka midagi mõnusat valmistada. Selleks puhuks pakumegi vaatamiseks retsepti, kuidas kalafileed hommiku- või lõunasöögiks maitsestada.
Kuna fileerimisel kasutasime kalana lõhet, siis jätkame ka selle lõhe maitsestamisega. Valmistame kalast nimelt gravlaxit. Gravlax ehk graavilõhe on aga Põhjamaine roog, mille puhul kala marineeritakse kergelt soola, suhkru ja tilliga. Antud retsepti puhul lisame aga marinaadi ka peeti, sidrunit ja džinni.
Gravlax on eelroog, mida serveeritakse tavaliselt kas leiva või keedetud kartulitega. Tegemist on restoraniroaga, mida on aga ka kodus üsna hõlbus järele teha. Vaja läheb vaid mõnikümmend minutit tööd ja ligi 24h ootamist.