KIIRE HOMMIKUSÖÖGI SOOVITUS: Itaaliapärane "jõuvõileib" nelja lihaga
Ausa ja õige võileiva valmistamine ei ole niivõrd kokakunst kui arhidektuur: võileib koosneb mõnusate maitsetega pikitud kihtidest ning need kihid tuleb õiges järjekorras paika sättida. Vaid nii saame võimsat energiat pakkuva hommikuse "jõuvõileiva".
Kui me räägime võileiva valmistamisest kui arhidektuurilisest ülesandest, siis tulebki nii seda võtta - võileib peab olema nii maitselt kui ka konstruktsioonilt sobiv kiireks ja "läbuta" söömiseks. Ausa võileiva kokku tõstmisel on kaks väga olulist reeglit:
- Esiteks, valmistage alati ise omale maitsestuseks sobivad vürtsmoosid ja kastmed. Nendega saab võileib imelise mahlasuse ja lisanüansid. Väga hea oleks kasutada majoneesi, tšiloimoose ja nii edasi. Loomulikult segage parema maitse saamiseks kokku ka veiniäädikast, oliiviõlist ja kuivatatud oreganost kaste. Nii on võileival rohkem Itaalia maitset ning võiku on ka mahlane.
- Teiseks tuleb silmas pidada, et nii juustu kui lihalõike võiks olla kindlasti mitut sorti - jällegi ei ole tegu peenutsemisega, me ajame taga maitseid ja imelisi koosluseid. Ning ärge kunagi laduge võileivale sinke ja juuste lihtsalt kihiti, andke neile ikka õhku - laske viiludel lihtsalt kukkuda, nagu salvrättidel või riidel.
Vaata, kuidas valmistada Itaaliapärane "jõuvõileib" nelja lihaga: