Raadiosaates "Köögikultuur" tegid saatejuhid täna vegegrilli
R2 eetris grillisid saatejuht Eeva Esse ja toidublogija Kärt Peterson täna maitsvaid ja kergeid juurvilju ehk viidi läbi esimene vegegrill. Kaks preilit teevad raadios süüa igal kolmapäeval, räägivad kõik kuulajatele ilusti lahti ning sellest saab kokku saatelõik "Köögikultuur".
Selle saate “Grilli teisiti” peategelasteks valisime maisitõlvikud, maguskartuli ja kevadhooaja staari spargli. Köögiviljade ettevalmistus on lihtsamast lihtsam. Vajadusel koori, pese, hõõru sisse soola ja õliga ja grilli. Siinkohal soovitan kasutada võimalusel maitseõlisid, neid on müügil erinevaid. On basiilikuõli, tšilliõli, küüslaugu, mida vaid. Ise kasutasime seekord päikesekuivatatud tomatite õli, mis annab ka oma väikese maitsenüansi juurde.
Mida läheb vaja:
Neljale näljasele
2 maisitõlvikut
punt spargleid, otsad ära lõigatud
1 suur bataat, kooritud ja viilutatud
4 spl maitsestatud õli
2 tl soola
0,5 tl musta pipart
soovi korral sidrunimahla
Kuidas valmistada:
Pane köögiviljad tervesse kilekotti, lisa sool ja pipar ja raputa kõik omavahel segamini. Aseta köögiviljad grillile ning ära mine kuhugi! Bataat pane grilli äärtesse küpsema, spargel ja mais võivad jääda keskele, rohkema kuuma kätte. Spargel saab grillil valmis minutitega, mais samuti. Bataat on ainuke, mis veidi kauem sütel peesitada tahab ning soovitan ta otsese kuumuse käest veidi eemale tõsta, muidu muutub ta ülearu mustaks ja võib ära kõrbeda. Ehk et tasa ja targu.
Kui köögiviljad on valmis, piserda üle värske sidrunimahlaga.
Kes soovib grillitud köögiviljade juurde üht ülikiiret kastet, siis pakun seekord välja sellise:
2 dl paksu hapukoort
1 tl soola
0,5 tl tšillihelbeid
3 spl tšillikastet
1 spl sidrunimahla
Sega koostisosad omavahel, serveeri grillitud köögiviljadel.
Vaata, kuidas saatejuht Eeva Esse ja toidublogija Kärt Peterson raadioeetris juurvilju grillisid:
Kuula, kuidas saatejuht Eeva Esse ja toidublogija Kärt Peterson raadioeetris juurvilju grillisid: