„Kokteili „Smile of the Forest“ loomise lugu sai alguse juba aastaid tagasi, kui veetsime sõpradega palju aega looduses ning sõitsime ratastega läbi Rootsi Hollandini välja,“ sõnas kokteili autor Oliver Kurbas.

„Kuna kolmenädalasel retkel metsas telkides puudusid igapäevased elektroonilised seadmed nagu televiisor ja nutiseadmed, lõbustasime ennast lõkke ääres grillides, laagrit ehitades, lummavaid vaateid nautides ning teed juues – kokteil „Smile of the Forest“ aitab neid hetki taasluua ja meenutada,“ ütles ta.

Kokteili valmistamiseks on kasutatud De Kuyperi musta tee ja ingveri likööri, Vana Tallinna likööri, laimimahla, mandlisiirupit ning kuuse ekstrakti. „De Kuyperi musta tee liköör aitab taaselustada need mälestused ning metsiku looduse hõngu annab juurde isekeedetud kuuse ekstrakt,“ selgitas Kurbas.

Prike joogiekspert Hannes Aedla sõnul on liköörid ühed vanimad alkohoolsed joogid.

„Vanasti maitsestati jooke ning tehti tõmmiseid, et luua ravi või hea joogi saamise eesmärgil uusi huvitavaid maitsekombinatsioone,“ sõnas Aedla.

Holland on olnud üks läbi aegade väljapaistvamaid liköörivalmistamise riike. Sealt on pärit ka 1695. aastal De Kuyperi perekonna poolt asutatud destilleerimiskoda.“